Dan Backman, stress och tomteskägg

Det är anmärk­nings­värt hur ofta det blir fel när dags­tid­ningar läg­ger upp mate­rial på nätet. I dag har jag skri­vit en text till SvD om jul­kon­ser­ter, vil­ken i pap­pers­tid­ningen ackom­pan­je­ras av en kon­sert­guide gjord av Dan Backman. När arti­keln nu ham­nat på SvD.se står det i ingressen:

SvD:s kon­ser­tre­dak­tör Dan Backman gui­dar dig till en öns­kad nivå av kör­sång, tom­teskägg och gitarrsolon.

Sedan föl­jer min arti­kel. Dans text lig­ger över huvud taget inte på nätet.

Detta är inte något spe­ci­fikt för Svenskan. Det är bara ett av oräk­ne­liga bevis på att mate­rial måste kon­trol­le­ras och anpas­sas när det ham­nar på nätet, vil­ket svenska tid­ningar är dåliga på. Hur ofta läser man inte på nätet att en kon­sert äger rum “imor­gon”, eller att man ska “läsa mer nedan” fastän tex­ten i själva ver­ket lig­ger ovan­för eller till höger?

Lösningen sta­vas r-e-s-u-r-s-e-r. (Eller mer spe­ci­fikt w-e-b-b-r-e-d-a-k-t-ö-r-e-r-s-o-m-i-n-t-e-ä-r-d-ö-d-l-i-g-t-s-t-r-e-s-s-a-d-e-j-ä-m-t.)

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Artiklar, Blogg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>