Springsteen-sommar, igen

bossen

Då var det dags igen. Suget efter bil­jet­ter till Bruce Springsteens två spel­ningar på Stockholms sta­dion har varit enormt (såklart) och nu blir det en kon­sert­kväll till (såklart). Med andra ord måste vi plåga oss ige­nom ännu en som­mar av Bossen-bilagor, helsi­dor om var Clarence Clemons åt lunch och recen­sio­ner med bety­get sex av fem möjliga.

Det för­vå­nar mig att ingen stor svensk tid­ning vågar ställa sig utan­för hyll­nings­kö­ren. Jag kan inte tänka mig något enklare sätt att lyc­kas sticka ut i det hav av artik­lar som skrivs om kon­ser­terna än att fak­tiskt såga den sax­o­fons­me­tiga gubbsörjan.

Tänk om Expressen skulle skicka Natalia Kazmierska att recen­sera. Hon kunde ral­jera lite lätt om svet­tiga gub­bar, gäspa åt tio­mi­nu­ter­slå­tarna och dela ut en ljum­men tvåa i betyg. Det hade folk läst.

(Medan jag skri­ver detta gnäl­lin­lägg slum­par shuff­le­funk­tio­nen i min Iphone fram “Streets of fire” med ni-vet-vem. Är även Apple med i den stora Springsteen-komplotten?)

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

0 svar till Springsteen-sommar, igen

 1. Viktor Banke skriver:

  Kära vän,

  Vad är det för fel på att Bruce Springsteen kom­mer hit? Är det inte bra om folk är glada, är det inte ganska harm­löst med helsi­dor om band­med­lem­mar jäm­fört med många andra helsi­dor? Skulle det inte vara lika för­ut­säg­bart, för­visso lite mer under­hål­lande, om de skulle skicka ut Kazmierska att såga?

  Missade jag något nu? Att de likrik­tat hyl­lar och fäs­ter vikt vid bos­sen är ju ett stort och bekant sömn­pil­ler, men…hellre bos­sen en lets dance i tid­ningen, till exem­pel. Visst?

  Saxofonsmetig gubb­sörja?

  Puss.

 2. Adam skriver:

  Jo, fast med reso­ne­manget “är det inte bra om folk är glada” måste man ju hylla all­ting som har en publik. Givetvis får Bossen och gub­barna spela hur myc­ket de vill. Det jag blir less på är själva bevak­ningen. Springsteen är en helig ko bland svenska rock­jour­na­lis­ter, vars besök får myc­ket mer upp­märk­sam­het än vad som är pro­por­tio­ner­ligt. Och nej, jag tyc­ker inte alls att det vore lika för­ut­säg­bart att låta Kazmierska såga (även om det kanske vore ännu roli­gare om typ Johan Hakelius skrev).

 3. Viktor Banke skriver:

  Man behö­ver ju någon som Lokko var när Kent intog sta­dion. Naturligtvis ska inte allt med publik hyl­las, det ska ju vara, som min far bru­kade säga, nyan­ser, lite nyan­ser bara.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>