Så uppstod SKAP-gate

När jag vak­nade igår efter SKAP-festen över­vägde jag att för­söka sälja in Lena Adelsohn Liljeroths utta­lande om The Pirate Bay till någon nyhets­re­dak­tion. Men eftersom jag var trött och hade bokat tvät­tid nöjde jag mig med att blogga om saken.

Det som hände sedan är ett talande exem­pel för hur en nyhet kan ska­pas år 2009: Mitt blog­gin­lägg följ­des efter bara någon timme av en arti­kel hos Nyheter24, senare på efter­mid­da­gen av ett inslag i P3 Nyheter, idag av rewri­tes och upp­följ­ningar hos SvD, Aftonbladet, DN, Expressen och Sydsvenskan, samt slut­li­gen av en KU-anmälan mot kul­tur­mi­nis­tern.

David skri­ver längre om detta. Eric Schüldt har dess­utom namn­gi­vit affä­ren: SKAP-gate.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>