Obegränsade comebackmöjligheter

Idén till min Rednex-artikel i vår­num­ret av Novell föd­des när jag läste en notis om band­med­lem­mar­nas kon­flik­ter — att två olika upp­sätt­ningar av grup­pen tur­ne­rade sam­ti­digt, och att både utgav sig för att vara Rednex. Något så absurt måste under­sö­kas när­mare, tänkte jag.

Så här i efter­hand har jag dock insett att situ­a­tio­nen kanske inte var helt unik. Jag hört påstås att både Boney M och The Animals har tur­ne­rat i flera paral­lella kon­stel­la­tio­ner. Och nyss snubb­lade jag in på 2 Unlimiteds hem­sida (av anled­ningar som jag inte kan gå in på just nu). Där hit­tade jag, under fli­ken “news”, föl­jande väl­sta­vade rubriker:

7 okto­ber: New single, new album : a come back !?

10 okto­ber: Too Unlimited ? : anot­her come back !?

Den hol­ländska bel­giska eurocom­bon gick ju till come­back­histo­rien redan med 1998 års “åter­för­e­ning”. Då släppte 2 Unlimited en ny skiva efter något års vila. Det märk­liga var att ingen av de två gamla med­lem­marna var med, utan hade bytts ut mot nya, helt okända sångerskor.

Nu gör alltså båda dessa grup­per come­back — sam­ti­digt. I janu­ari släp­per ori­gi­nal­duon Ray och Anita sin första singel till­sam­mans på tret­ton år. Bara tre dagar efter att den nyhe­ten kom avslö­ja­des att 1998 års ersät­tare Romy och Marion också har en come­back­singel på gång. Om jag inte redan hade gjort något snar­likt så hade jag genast bör­jat skissa på Det Stora 2 Unlimited-Reportaget…

(Jag rekom­men­de­rar för övrigt ett besök på 2 Unlimited-sajten. Den ser ut vara byggd lagom till världs­suc­cén med “No limit” 1993.)

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>