Henrik Pontén, den ofrivillige politikern

“Jag upp­le­ver att jag tvingas in i rol­len som debat­tör” säger Henrik Pontén i mitt repor­tage i vec­kans num­mer av Fokus. Texten är lika delar dis­kus­sion kring hur fil­del­nings­de­bat­ten hål­ler på att rinna ut i san­den och por­trätt av Antipiratbyråns “bad cop”. En cen­tral poäng är att den så kal­lade upp­hovs­rätts­in­du­strin har haft sitt fram­gångs­ri­kaste år på länge, trots Ephone-domen och Piratpartiets sju pro­cent. (Att det inte behö­ver betyda att de hål­ler på att “vinna pirat­ko­pi­e­rings­kri­get” behö­ver jag kanske inte påpeka.)

Artikeln är ganska lång, så jag strun­tar i att pub­li­cera den här i blog­gen. Men läs den på Fokus.se, eller ännu hellre, köp pap­pers­upp­la­gan. Där pre­sen­te­ras tex­ten i ett fint paket med en för­dju­pande kom­men­tar av Eric Schüldt och grymma bil­der av Linda Forsell.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Artiklar, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>