Nya Novell: Susanna Alakoski och Bill Drummond

Ikväll på Södra Teatern i Stockholm delar vi ut årets Novellpris. Själv befin­ner jag mig i Kansas City (för att inter­vjua Gary White, grun­dare av orga­ni­sa­tio­nen Water.org) och mis­sar fest­lig­he­terna. Men ni som kan borde verk­li­gen dyka upp och se när årets bästa svenska låttext­för­fat­tare koras. Här finns ett Facebook-event.

Tillställningen är för övrigt inte bara en pri­sce­re­moni, utan också rele­a­se­fest för vin­terns num­mer av Novell. I det här num­ret berät­tar Anton Gustavsson histo­rien om 20-årsjubilerande Doktor Kosmos, medan Johan Wirfält skild­rar Wyclef Jeans miss­lyc­kande pre­si­dent­kan­di­da­tur i Haiti och Märta Myrstener ger en inblick i sunk­hit­sim­pe­riet 100% Party. Bland annat.

Själv har jag inter­vjuat KLF-mannen Bill Drummond om hur musi­kens bety­delse i våra liv har mar­gi­na­li­se­rats. Under vin­jet­ten “Kritikern” pra­tar jag poli­tik och lyss­nar på ski­vor med för­fat­ta­ren Susanna Alakoski. Samtalet kret­sar kring klass­per­spek­tiv, Sverigedemokraterna och fil­ma­ti­se­ringen av Svinalängorna. Läs arti­keln här.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Artiklar, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>