Grattis Wikipedia!

Igår fyllde värl­dens största upp­slags­verk 10 år. Med anled­ning av mitt gonzo-reportage i SvD har diverse medier bett mig kom­men­tera jubileet.

I sön­dags var jag med och reso­ne­rade om Wikipedias histo­ria och fram­tid i ett inslag i Godmorgon, värl­den!. I fre­dags kunde man höra mig i P1-morgon, där vi mest hann prata om mitt expe­ri­ment i som­ras. Samma kväll syn­tes jag i ett ytterst kort inslag i TV4 Nyheterna (se ovan) samt gäs­tade Kulturnyheternas stu­dio, där jag fick kom­men­tera Wikipedias för­de­lar och svagheter.

Som Rasmus Fleischer har påpe­kat i en blogg­post ten­de­rar bevak­ningen av Wikipedia att vara för­vå­nans­värt ytlig. Fortfarande är “kan man lita på det?” den domi­ne­rande frå­ge­ställ­ningen, vil­ket också gäl­ler för ovan nämnda inslag. Jag har ändå gjort mitt bästa för att få in andra reflek­tio­ner än de mest uppen­bara (vil­ket nog lyc­ka­des bäst i Godmorgon, värl­den! och Kulturnyheterna).

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Grattis Wikipedia!

  1. Pingback: JMW Kommunikation » Wikipedia fyller 10 år idag

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>