På fredag visas PressPausePlay i K Special

PressPausePlay, doku­men­tär­fil­men där jag age­rar pro­du­cent och repor­ter, har haft en osan­no­likt lyc­kad vår.

Världspremiären ägde rum på South By Southwest i Austin, Texas. Sedan dess har fil­men visats på fes­ti­va­ler i såväl New York och Seattle som Doha och Barcelona. Till råga på allt har den vun­nit flera fina pri­ser.

Nu är det änt­li­gen dags för en svensk publik att få se PressPausePlay. På fre­dag kl 20.00 visas den i SVT:s K Special, vis­ser­li­gen i en för­kor­tad ver­sion (57 minu­ter istäl­let för 80) men lik­väl. Även full­ängds­ver­sio­nen kom­mer att släp­pas online så småningom.

Här och här kan man se klipp ur filmen.

En annan nyhet är att vi i Novell nyli­gen gav ut vårt som­mar­num­mer. Omslaget pryds denna gång av Mauro Scocco. I mitt stå­ende inslag i tid­ningen, arti­keln “Kritikern”, por­trät­te­rar jag Fredrick Federley genom en titt på hans musik­smak. Det inne­bär bland annat Kicki Danielsson och Eric Saade.

I som­mar ska jag hoppa in och arbeta på Svenska Dagbladets kul­tur­re­dak­tion, vil­ket inne­bär att jag inte lär upp­da­te­ra den här saj­ten så mycket.

I övrigt arbe­tar jag och Anton Gustavsson för fullt med vår repor­ta­ge­bok om det svenska spel­mo­no­po­let. Boken är pla­ne­rad att ges ut i april nästa år, och tan­ken är att den ska för­ä­ras med en egen blogg under hös­ten. Jag åter­kom­mer med mer info om detta.

Uppdatering: Nu går det att se PressPausePlay i SVT Play, till och med den 2 juli. Klicka här.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar till På fredag visas PressPausePlay i K Special

 1. Pingback: SVT Get – hur man laddar ner från SVT Play | MMN-o

 2. Ed skriver:

  Hej,

  Jag tit­tade i hel­gen på PressPausePlay och tyckte den var myc­ket intres­sant och ganska balan­se­rad. Jag under­vi­sar i medi­e­kun­skap på gym­na­siet och tror att denna film kom­mer att vara myc­ket bra att visa för mina ele­ver. Jag ser att ni ämnar att pub­li­cera den online men då und­rar jag när du tror den kom­mer att släp­pas och var?

 3. Adam skriver:

  Hej Ed. Kul att du gil­lade fil­men! Den kom­mer att släp­pas gra­tis online, pre­li­mi­närt i sep­tem­ber. Var och hur kan jag inte säga på rak arm.

 4. ed skriver:

  Det var gene­röst, jag hade gärna beta­lat van­ligt dvd-pris för denna myc­ket väl­gjorda doku­men­tär. Jag ska hålla utkik efter den i september.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>