Malmöfestival, Federley och interaktiv PressPausePlay

Foto: Maja Brand.

Ikväll visas PressPausePlay på Malmöfestivalen, vil­ket sam­ti­digt inne­bär en smygstart på Media Evolution: The Conference. Efter vis­ningen kom­mer jag och fil­mens huvud­rolls­in­ne­ha­vare Óla­fur Arnalds att bli inter­vju­ade på scen.

Nästa steg för PressPausePlay är nu släp­pet av en inter­ak­tiv ver­sion av fil­men. Från och med den 19 sep­tem­ber kom­mer man via Youtube att kunna se den gra­tis i en utö­kad ver­sion, där man kan klicka fram mäng­der av extra­ma­te­rial. Läs mer här.

För den som är intres­se­rad har bransch­tid­skrif­ten HD Video Pro för­res­ten pub­li­ce­rat en lång och nör­digt detal­je­rad arti­kel om inspel­ningen av PressPausePlay. Framförallt skri­ver de myc­ket om Hannes Isakssons fina foto, som för övrigt vann pris på Michael Moores Traverse City Film Festival.

Annat som hän­der: Under som­ma­ren har jag arbe­tat på Svenska Dagbladets kul­tur­re­dak­tion och hun­nit skriva artik­lar om unge­fär allt som finns. Här är några av de mer minnesvärda:

Radcliffe på egna ben. Om Harry Potter-skådisens despe­rata vilja att bli tagen på all­var.
Modernt morisk. Om Ozan Sunar, Moriska pavil­jongen och mång­kul­tur­ga­lor.
Skämtaren som blev en “spion”. Om Morjärvmannen — en tra­gi­ko­misk rätts­skan­dal.
Musikfestivaler vill ta ställ­ning. Om Peace & Love och andra med världs­för­bätt­ra­ram­bi­tio­ner.
Den dåliga sma­kens hög­sä­song. Om var­för sou­ve­ni­rer har bli­vit en parad­gren för kitschen.

I hel­gen höll Novellredaktionen sin höst­kon­gress och smed pla­ner inför nästa utgåva, som ser ut att bli fan­tas­tisk. Och apropå det finns min text från förra num­ret numera på nätet. Här kan du läsa mina dis­kus­sio­ner med Fredrick Federley om Judas Priest och Centerpartiets framtid.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>