Bok om spel, kortfilm om Japan och Novell i nyhetsflödet

Sedan senaste upp­da­te­ringen har det hänt både det ena och det andra.

Novell har kom­mit med ett vin­ter­num­mer. På omsla­get syn­tes denna gång Paola Bruna. I mitt stå­ende inslag Kritikern, där jag lyss­nar på musik med olika makt­ha­vare, träf­fade jag Mona Sahlin. Tidningen släpp­tes mitt under den värsta stor­men kring Håkan Juholt, vil­ket gjorde att inter­vjun osan­no­likt nog blev en riksny­het. De utta­lan­den Sahlin gjorde om sin efter­trä­dare top­pade ett tag både Expressen.se, DN.se och Aftonbladet.se. Läs mer om hela karu­sel­len här.

Under feb­ru­ari och mars var jag i Japan och arbe­tade med ett nytt pro­jekt. Det är en kort­films­do­ku­men­tär som jag regis­se­rar och plå­tar själv. Minst sagt ett expe­ri­ment, med andra ord. Jag vill inte berätta för myc­ket i nulä­get, men räkna med att få se resul­ta­tet inom ett drygt år.

Jag har även pub­li­ce­rat ett fåtal längre artik­lar, bland annat ett repor­tage om Creative Commons i Svenska Dagbladet och ett run­da­bords­sam­tal om kul­tu­rens finan­sie­ring i Konstnären.

Men fram­för allt har jag och Anton Gustavsson skri­vit klart vår repor­ta­ge­bok Spela lagom! Hur dröm­men om snabba pengar gjorde Sverige spel­be­ro­ende. Det har varit ett himla slit, rent ut sagt, men i mit­ten av maj finns den i bok­han­deln. Inför lan­se­ringen har vi star­tat en spe­ci­fik bok­blogg, Spela lagom-bloggen. Där kom­mer jag fram­ö­ver att skriva avse­värt myc­ket oftare än vad jag gör här.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Artiklar, Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Ett svar till Bok om spel, kortfilm om Japan och Novell i nyhetsflödet

  1. Hittar inte din text från Fokus, om Förlagsreduktionismen här; men vill bara säga att den var så för j-ligt bra. Spot on!
    Hade ingen aning om dig innan. Men nu vet jag vad du går för. Fortsätt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>