Hejdå Novell! Hej Svenska Dagbladets kulturmagasin!

Jag hade visst glömt bort att berätta det här, men jag har tagit ett uppe­håll i mitt frilansande.

Sedan års­skif­tet arbe­tar jag på Svenska Dagbladets kul­tur­re­dak­tion, som redak­tör för tid­ning­ens nylan­se­rade kul­tur– och sam­tids­ma­ga­sin på sön­da­gar. Ett extremt roligt upp­drag som jag är stolt och tack­sam över att ha fått.

Den enda bak­si­dan är att jag inte hin­ner skriva så myc­ket själv, bara enstaka kor­tare tex­ter då och då (som den här i sön­dags, om Rod Stewarts självbiografi).

En annan nyhet är att Novell har gett ut sitt allra sista num­mer. Orsaken till ned­lägg­ningen var fram­förallt brist på tid hos oss i redak­tio­nen. Eller, annorlunda uttryckt: det är lät­tare att ha ett krä­vande hob­by­pro­jekt när man är 25 år och stu­dent än när man är 30 och job­bar heltid.

Jag tyc­ker att det blev ett väl­digt fint sista num­mer, där jag själv por­trät­te­rade Peter Sunde från The Pirate Bay och lyss­nade på musik till­sam­mans med Håkan Juholt. Och några min­nes­ord till Novell skrevs min­sann i andra tid­ningar. Det var fint att se.

Jag tar fort­fa­rande enstaka upp­drag utö­ver mitt day­job, främst före­drag och panelsamtal.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>