Ny dokumentär korfilm: Tokyo Vacations

Här kom­mer första upp­da­te­ringen av den här sidan på väl­digt länge. Eftersom jag numera arbe­tar hel­tid på SvD Kultur ser jag nor­malt sett ingen poäng med att skriva här. Den som vill kan hitta alla mina nyare tex­ter på min skri­bent­sida på SvD:s sajt.

Nu har jag dock lite andra nyhe­ter. Kortfilmsdokumentären Tokyo Vacations, som jag har arbe­tat med till och från i fyra års tid, är slut­li­gen klar och kom­mer att dyka upp lite varstans fram­ö­ver. Imorgon visas den till exem­pel i Stockholm, på Early art. I april kom­mer den att tävla på Atlanta Film Festival och Go Short International Short Film Festival. Och den har redan till­de­lats en Award of Recognition på IndieFest Film Awards.

Tokyo Vacations är en film om vil­ken vikt sam­ti­den till­mä­ter arbe­tet, och om hur män­ni­skor upp­le­ver de få till­fäl­len då de inte arbe­tar alls – sina semest­rar. Filmen tar en när­mare titt på Japan, ett av de län­der i värl­den där invå­narna tar ut minst antal semesterda­gar. Du möter fem van­liga Tokyo-bor som berät­tar om sina bästa semes­ter­min­nen, men du möter dem inte under ledig­he­ten, utan på arbetet.

Jag har regis­se­rat. Pro­du­cent är Einar Bodström på House of Radon och fil­men inne­hål­ler musik av Kubot och Walter Wanderley. Här är fil­mens egen hem­sida och nedan kan du se ett klipp.

Om Adam

Journalist. Filmare. Författare.
Det här inlägget postades i Blogg och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>